Η Ελαφόνησος με την πλούσια πολιτισμική ιστορία της , την κομβική της θέση στις ρότες των καραβιών της ανατολικής Μεσογείου και τον φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο την καθιστούν έναν από τους σπουδαιότερους τόπους που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Με το μεγάλο πλήθος μοναδικών παραλιών με πεντακάθαρα γαλάζια νερά, που δύσκολα κάποιος θα βρει σε τόσο μικρή περιοχή, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό.

Παράλληλα η μοναδική χλωρίδα της, με το προστατευόμενο κέδρο, το πλήθος ναών της ευρύτερης περιοχής, βυζαντινών και νεότερων, η γαστρονομία της με έμφαση στα θαλάσσια εδέσματα και το ήπιο κλίμα της πείθουν και τον απαιτητικότερο επισκέπτη για την επιλογή του.

Ελαφόνησος, ένα νησί για να απολαύσεις τη θάλασσα και τον ήλιο

Οι παραλίες και η θάλασσα της Ελαφονήσου την καθιστούν ιδανικό προορισμό για αυθεντικές και εναλλακτικές διακοπές στην Ελλάδα, σχεδόν όλο το χρόνο. Το μαγευτικό σκηνικό της με τα δικά της χρώματα και αρώματα, με τις δικές τις ομορφιές και αντιθέσεις, προσφέρουν μία ξεχωριστή και ανεπανάληπτη εμπειρία στους επισκέπτες. Η υποδομή φιλοξενίας της πληροί τα απαραίτητα αλλά και τα πιο απαιτητικά στάνταρ του κάθε επισκέπτη. Παράλληλα, το φαγητό που θα βρει κανείς στο νησί στηρίζεται στην τοπική γαστρονομία για τους πιο ανήσυχους και επεκτείνεται μέχρι την πιο παραδοσιακή Ελληνική, και όχι μόνο, κουζίνα.

Πληροφορίες

Ελαφόνησος, Λακωνία, Πελοπόννησος


Πληθυσμός: 1041 (απογραφή 2011)


Έκταση: 19,9 τ.χλμ.


Ιστότοπος Δήμου Ελαφονήσου: www.elafonisos.gr

Κλιματολογικά Στοιχεία

Μέση Θερμοκρασία Έτους: 18,7 °C
Μέση Θερμοκρασία Καλοκαιριού: 26,6 °C
Μέση Ταχύτητα Ανέμου: 11,7 km/h