Πούντα & Παυλόπετρι

Πούντα & Παυλόπετρι2018-04-18T11:16:14+03:00

Οι παραλίες της Πούντας και του Παυλοπετρίου βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την Ελαφόνησο και δίπλα στο χωριό των Βιγκλάφιων. Οι πανέμορφες αυτές  παραλίες χαρίζουν έντονες συγκινήσεις στον επισκέπτη. Αποτελούν δύο από τις ομορφότερες του νησιού και θα σας μείνουν αξέχαστες.

Εκεί θα συναντήσετε χρυσή άμμο, καταπράσινα νερά, θέα προς την Ελαφόνησο, έναν υδροβιότοπο, της λίμνης Στρογγύλης, και την βυθισμένη πολιτεία του Παυλοπετρίου, με ηλικία περίπου 5 χιλιετηρίδες! Κολυμπήστε στα χρυσαφένια νερά τους , ανεβείτε στους αμμόλοφους πίσω από αυτές, χαλαρώστε κάτω από τους μοναδικούς κέδρους, επισκεφτείτε τον μικρό υδροβιότοπο και περπατήστε στο κανάλι που συνδέει την λίμνη με την θάλασσα, δίπλα στο αρχαίο νεκτροταφείο, και αποτελεί δρόμο ηλικίας 5000 ετών.

Δίπλα ακριβώς στο μικρό λιμανάκι που φεύγει το καράβι για την Ελαφόνησο ξεκινά η παραλία της Πούντας και ξεκινά ένας μικρός χωματόδρομος που οδηγεί στα ενδότερα, πλησίον της παραλίας του Παυλοπετρίου, του αρχαιολογικού χώρου και της λίμνης. Μέσα από τα Βιγκλάφια, σε σημείο που βρίσκονται ταβέρνες και ενοικιαζόμενα ξεκινά επίσης ένας μικρός δρόμος που συνδέεται με τον πρώτο και οδηγεί στις παραλίες.

Χρήσιμα

  • Εύκολη πρόσβαση
  • Ψιλή άμμος
  • Νοτιοανατολικός προσανατολισμός
  • Φιλική για οικογένειες
  • Φιλική για θαλάσσια σπορ

Οδηγίες

Δείτε επίσης

Go to Top